Om Slaktarn

Slaktarn startades 2015 med ideén att bygga en slaktarbutik inne i Östersund för att erbjuda Östersundsbor kött och egenproducerade charkuterier från vårt lokalområde direkt över disk.

Mat som är producerat på ett riktigt sätt. Där utgångspunkter är – det som är bra för djuren är bra för oss. Våra förhållande här uppe i norr är optimala för att hålla på med djuruppfödning, speciellt av gräsbetande djur.  

Under de första åren så köpte vi utvalda kor av rätt kvalitet som vi sedan sålde vidare till några av Sveriges bästa krogar, bl.a Fäviken , fotografiska m.m.

Allt eftersom så investerade vi i lokaler och maskiner för att börja förädla med av ”kossan”. Korvar, lufttorkat, leverprodukter, renderade fett m.m. Under dessa år av uppbyggnad så bestod kundbasen av krogar och privatpersoner, framför allt i Stockholmsområdet. Men också fortsatt till Fäviken och några andra krogar i fjällvärlden samt Lilla Saluhallen i Östersund.

Vi byggde upp en liten charkuterifabrik i den gamla skogsbruksskolan i Halåsen, därefter drev vi ett slakteri i Ytterån för att sedan flytta till vad som var tanken från början, en slaktarbutik inne i Östersund och numera även vinbar med #19glas.

En charmig lokal på Stortorget

Våra kriterier på lokalen var att det skulle rymma allt för vår produktion, en produktionsyta, ett varmkök, rök, lufttorkning, hängmörning av hela djur och såklart en butiksyta där kunder skulle kunna äta, kanske ta ett glas i väntan på att deras beställning packades ihop. Läget var såklart viktigt, helst nära stan men ändå utanför och med tillgång till parkeringar.

Så hittade vi vår perfekta lokal, på bangårdsgatan. Vi ritade och projekterade och skulle precis sätta spaden i marken när fastighetsägaren kom med ett nytt erbjudande där det fanns ännu fler parkeringsplatser och även en möjlighet att expandera i lokalen. Så vi gick på det senare och gjorde om hela processen med ritningar, bygglov, byggentreprenörer etc. Då var det bara att sätta igång

Så kom Corona…. Utan restauranger som köpte skulle vi inte ha tillräckligt kassaflöde för att klara av denna satsning. Så vi avbröt.

Så snubblade vi över en lokal på Stortorget, väldigt liten i jämförelse och ingen möjlighet att hålla på med rökning, inga egna parkeringar, men ändå charmig och dessutom var det en godkänd livsmedelslokal. Så vi förhandlade och tog ett snabbt beslut, vi behövde någonstans att vara.

Över en sommar ställde vi iordning lokalen som den ser ut idag, med allt på hjul skulle vi lätt kunna möblera om efter behov. Och nu har vi en fantastisk lokal dit Östersundarna kan gå och köpa kött och egentillverkade charkuterier från lokala gårdar. 

Välkommen in och ta ett glas och en bit mat medans ni väntar på er beställning. Vi berättar gärna mer om kossan, om bonden och vår relation, så att ni vet vad era pengar går till.